dissabte, 29 de gener del 2011

Presentació Alternativa per Castellbisbal...


Avui he estat a la presentació d'Alternativa, em feia gràcia, havia comentat a molta gent el fet d'anar-hi, però tothom m'ha donat la mateixa resposta... ja m'ho explicaràs... i aquí començo.
He arribat puntual, d'entrada m'ha sorprès que hi havia poca gent, però és normal, tractant-se d'un divendres de pluja, de fred, la gent prefereix quedar-se a casa, és molt normal. Em sorpren la posada en escena, m'agrada, taburets repatits dalt de l'escenari, dóna modernitat, i proximitat a la vegada, tens temps d'observar les persones, les reaccions, i sobretot els impulsos incontrolats, aquells que et delaten, quan les sensacions són a flor de pell, noto alguns nervis, i sang nova carregada d'il·lusió, algun però no hi és del tot.
Obre el discurs el Joan Playà, ex-alcade, i sincerament que bé que parla, aquí no entro a jutjar perjudicis, ni amistats, parlo políticament, ell em vol transmetre una idea, i jo l'entenc perfectament. Comenta els inicis d'Alternativa, com és va constituïr, de l'Abocador, dels primers anys, i la feina feta, i de la situació de Castellbisbal, quan ell era alcade, res a dir, parla, i és capta el missatge, toca el torn al següent... Mercè Caraltó, és una dona que em descol·loca, perquè realment parla bé, ens comenta la feina feta desde al oposció, de mantenir un partit que no té estructura política, i de les dificultats i reestructuració pròpies,autocrítica, donar per guanyades unes el·leccions... un error que no tornaran a cometre... després toca el torn al Jordi, no recordo el cognom, i aquí se'm trenquen els esquemes... no m'agrada la seva intervenció, la considero demagogia pura, se que li ha tocat el paper de dolent, però quan tu presentes un partit, i no estàs en campanya política aquesta part la pots obviar, perquè la presentació és una festa, ja vindran els pals.. Ha tret diferents qüestions del "tripartit", mobles despatx alcaldessa, cotxes, TxC la dimissió d'algun, plantes, IBI, impostos, crèdits...però m'ha molestat profundament, el tema de la nau de Can Campanyà, perquè per referir-se als costos, ha utilitzat les pessetes i els euros, jugant en cada cas, quina utilitzar per donar-hi més enfàsi, tothom sap, que quan parles de costos, dir-ho en pessetes és donar-li més importància, fer-ho més gran... veure-ho més espectacular, recurs fàcil... no senyors, no estic en un míting, guardeu les tècniques per les campanyes, a mi avui només m'interessava còneixer les persones, en qui, podria confiar més endavant el futur del meu poble, no em feu demagògia, perquè jo me'n adono, i això em crea dubtes...
Després, i sempre parlant en la meva modesta opinió, un error, greu... Han passat un video, on volien fer veure perquè votar Alternativa era lo millor, on diferents persones parlàven de les coses bones del poble, de les dolentes, del que havia canviat.. i és pregunten... I ara que?? No trobo encertades, les persones que apareixen en aquest video, perquè són les mateixes que van tirar enrere molta gent en les últimes eleccions, que no heu parlat amb la gent del poble, que no sortiu al casal, que no escolteu els comentaris de la gent? Siusplau, els mateixos errors no, corregiu-los que esteu a temps.
Després una altre intervenció d'una de les persones més vàlides que té aquest partit, el Xavi Docampo, persona que considero molt intel·ligent, molt bona persona, que se que va de cara, i que no menteix, quan em diu que vol treballar pel poble, a ell, senyors, me'l crec, se que vol treballar-hi, i espero que l'escoltin, llàstima, que segons el meu punt de vista, el seu discurs, no ha sigut per mi, acertat, ja que ell si, que ha fet una presentació, però si uns es presenten, perquè és una presentació... mentre altres fan demagogia, senyors no ens entenem.
Finalment la Mònica, cap de llista, entussiasmada per fer-ho bé, l'he vist amb il·lusió, nerviosa, amb ganes d'escoltar, d'apendre, molt bona actitud, i se li pot perdonar que en el discurs li hagi faltat agilitat oral, recursos a l'hora de cridar l'atenció del públic, ha mantingut el mateix to, molta estona, i això fa que la gent és distregui, un bon cop de veu a l'hora de remarcar els punts importants... ja ho apendrà, tot això és puleix parlant.
He vist, tot i que no han parlat cares noves, que poden aportar molt, el Roger i la Susana, i altres que suposo que són del partit però no sé que hi aporten, però com en totes les llistes suposo...
He entrat indiferent, i a certs moments he considerat molt lògic el que dèien, però m'ha sobrat una demagogia que no els hi ha fet cap bé, i no m'ha agradat la expressió, els gestos, d'alguna persona que parlava, quan estàs en public, transmets unes idees, però el lleguatge corporal també parla i això molts no ho tenen present.
Comença el joc, i espero pel bé de tots, campanyes constructives, perquè són les que realment ajuden a millorar i a tirar endavant, perquè tots estimem el poble, i en la diversitat de les nostres idees està la riquesa, el progrés, perquè les coses no són blanques ni negres, i perquè els retrets no serveixen per avançar, els errors ajuden a millorar, i perquè cada dia podem superar-nos, esforç constant i dedicació, només us demano això, que si estimeu el poble lluiteu per millorar-lo dia a dia, perquè ens sentim orgullosos de viure-hi, perquè el creixement no ens impedeixi ser una gran família, no perdem la essència de poble, perquè són els nostres valors, i els valors, són els que ens donen la raó de ser a la vida...

6 comentaris:

  1. Un escrit molt entenedor.
    Ja comença la campanya,... trobo una llista força equilibrada per la meva opinió però la configuració final no m'acaba de fer el pes

    ResponElimina
  2. Felicitats a la gent d'Alternativa per l'acte de presentació d'ahir el vespre; un vespre de pluja màxima quan la gent anàvem cap Els Costal. Segur que va ser la causa de que no s'acabés d'omplir.
    Mònica et vull felicitar i donar-te força per haver assumit el repte de ser la Cap de Llista. Sé que ets una persona que estimes el poble i que t'has de sentir molt implicada en la construcció i remodelació constant de Castellbisbal. Els teus pares són de Castellbisbal, tu vas néixer, vas créixer i vas fer amics i amigues a Castellbisbal i ara hi has format la teva família, amb dos fills maquíssims; això per a mi és tot una garantia de la teva implicació i a mi em dona confiança.
    I ara deixem que et doni un consell. En el proper acte que organitzeu la gent d’Alternativa, fes l’esforç de no llegir el teu discurs, podràs mirar les cares de la gent i el teu missatge, que ha de ser clar i directe, et permetrà millorar les entonacions i convèncer l’auditori del que tu estàs convençuda.
    Espero veure’t d’Alcaldessa.

    ResponElimina
  3. Si volen millorar no s'haurien de vendre com que ells son els salvadors del poble degut a que son de tota la vida del poble, ja que en tots els partits hi ha gent de tota la vida del poble. Tanmateix han de tenir en compte que degut a la ultima ampliacio de casc ha arribat molta gent de fora, molts dels quals forMen part d'alternativa. Aixi doncs no entenc exacment que es el que venen, ja que la realitat del Castellbisbal d'avui res te a veure amb el Castellbisbal de 1990.
    Un altre error seu va ser redactar i aprovar un POUM que no ens permet fer res a cap ciutada, el que ha generat que moltes empreses i molts emprenedors haguem traslladat els nostres negocis i empreses en d'altres municipis amb politiques mes racionals.
    Fa temps que esperava una renovacio d'alternativa ja que pensava que d'aquesta manera entraria aire fresc, persones amb una mentalitat mes oberta (no tant tancada, de poble, com els anteriors dirigents), pero a la presentacio vaig veure que es una mentalitat conrinuista, tancada, i en la que sembla que nomes pretenen governar pels seus.
    Han de fer un viratge de 180 º si pretenen guanyar les eleccions. No volem l'alternativa que ha governat els ultims anys, volem una alternativa innovadora, que trenqui amb el passat i que a part de continuar millorant el poble, ha de tenir com a objectiu millorar tot el municipi. S'ha de recuperr el volum d'ingressos de l'ajuntament per continuar tenint un bon nivell de vida al municipi i aixo nomes ho aconseguirem modificant el POUM per tal d'impulsar l'activitat economica al municipi. Que els 1000 aturats puguin trobar feina sense haver de marxar a treballar a Barcelona, i que les empreses instalades al municipi no estiguin tant putejades amb tanta normativa municipal.
    Que la cap de llista estigui mes o menys preparada te facil sol.lucio ( treballar dur).
    Anims.

    ResponElimina
  4. Sabeu quins son els próxims actes que duran a terme? M'agradaria anar-hi ja que soc nova al poble. Moltes gracies

    ResponElimina
  5. "Després una altre intervenció d'una de les persones més vàlides que té aquest partit, el Xavi Docampo, persona que considero molt intel·ligent, molt bona persona, que se que va de cara, i que no menteix, quan em diu que vol treballar pel poble, a ell, senyors, me'l crec, se que vol treballar-hi, i espero que l'escoltin, llàstima, que segons el meu punt de vista, el seu discurs, no ha sigut per mi, acertat, ja que ell si, que ha fet una presentació, però si uns es presenten, perquè és una presentació... mentre altres fan demagogia, senyors no ens entenem."

    Si, una persona muy de fiar, no lleva ni unos meses en el Ajuntament y ya esta relacionado con chanchullos....

    ResponElimina
  6. "Finalment la Mònica, cap de llista, entussiasmada per fer-ho bé, l'he vist amb il·lusió, nerviosa, amb ganes d'escoltar, d'apendre, molt bona actitud, i se li pot perdonar que en el discurs li hagi faltat agilitat oral, recursos a l'hora de cridar l'atenció del públic, ha mantingut el mateix to, molta estona, i això fa que la gent és distregui, un bon cop de veu a l'hora de remarcar els punts importants... ja ho apendrà, tot això és puleix parlant. "

    Y que se espera de una persona con tan poca preparacion?. No prententamos que el alcalde o alcaldessa de Castellbisbal sea un Doctor Honoris Causa por Harvard, pero gente con tan poca (o nula) preparacion, tampoco. Para ser alcalde no basta con ser de Castellbisbal de tota la vida...

    ResponElimina